A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

A szivattyúk biztonságos használata

Blog

Érintésvédelmi szempontból nagyon fontos, hogy mindig tartsuk be a szivattyú használati utasításában leírtakat. A következőkben néhány alapszabályt ismertetünk.

  • Rendszeresen ellenőrizzük le a tápkábel sértetlenségét! Ha a kábel sérült, semmiképpen se használjuk! Ha rövidnek találjuk a kábelt, ne kezdjünk bele házilag a toldásba, kérjük szakember segítségét. A rosszul megtoldott kábel zárlatot okozhat, ami tönkreteszi a szivattyú motorját.
  • A használati utasításban megadott maximális bemerítési mélységet soha ne lépjük át! A túlzott nyomás hatására a vízszigetelés beázhat, a motor pedig zárlatos lesz.
  • A felszíni szivattyút mindig úgy helyezzük el, hogy ha a talajszint megemelkedik, akkor se érhesse víz, mert ez szintén motorzárlatot okoz. Súlyosabb esetben nem „csak” a szivattyú megy tönkre, hanem az egész hálózat, még rosszabb esetben pedig ki is gyulladhat.
  • Győződjünk meg róla, hogy a szivattyúhoz használt hálózat szivárgó áram ellen védett-e! Ha nem, az egy eseteges hiba esetén súlyos áramütést okozhat!

Szivattyúkkal kapcsolatos kérdéseivel bátran forduljon hozzánk, készséggel állunk rendelkezésére!

Bemutatóterem

VÍZGÉPÉSZETI BEMUTATÓTEREM

Széles választékkal, feltöltött árukészlettel, kényelmes parkolási lehetőséggel várjuk az alábbi címen:

1039 Budapest, Batthyány u. 35/A.
(Külső-Szentendrei úton, szemben az új AQUALING Medenceáruházzal)