A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

A szivattyúk biztonságos használata

Blog

Érintésvédelmi szempontból nagyon fontos, hogy mindig tartsuk be a szivattyú használati utasításában leírtakat. A következőkben néhány alapszabályt ismertetünk.

  • Rendszeresen ellenőrizzük le a tápkábel sértetlenségét! Ha a kábel sérült, semmiképpen se használjuk! Ha rövidnek találjuk a kábelt, ne kezdjünk bele házilag a toldásba, kérjük szakember segítségét. A rosszul megtoldott kábel zárlatot okozhat, ami tönkreteszi a szivattyú motorját.
  • A használati utasításban megadott maximális bemerítési mélységet soha ne lépjük át! A túlzott nyomás hatására a vízszigetelés beázhat, a motor pedig zárlatos lesz.
  • A felszíni szivattyút mindig úgy helyezzük el, hogy ha a talajszint megemelkedik, akkor se érhesse víz, mert ez szintén motorzárlatot okoz. Súlyosabb esetben nem „csak” a szivattyú megy tönkre, hanem az egész hálózat, még rosszabb esetben pedig ki is gyulladhat.
  • Győződjünk meg róla, hogy a szivattyúhoz használt hálózat szivárgó áram ellen védett-e! Ha nem, az egy eseteges hiba esetén súlyos áramütést okozhat!

Szivattyúkkal kapcsolatos kérdéseivel bátran forduljon hozzánk, készséggel állunk rendelkezésére!

Bemutatóterem

Bemutatóterem

VÍZGÉPÉSZETI BEMUTATÓTEREM

Széles választékkal, feltöltött árukészlettel, kényelmes parkolási lehetőséggel várjuk az alábbi címen:

1039 Budapest, Batthyány u. 35/A.
(Külső-Szentendrei úton, szemben az AQUALING Medenceáruházzal)