A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

A kútépítés menetéről bővebben

Blog

A felszín alatti vízkészletek kiaknázása fúrt kutakkal lehetséges, melyek alkalmasak családi házak vízellátásának biztosítására. Az, hogy milyen legyen a kút típusa, több tényező függvénye, így például, hogy milyen mélységig kell lefúrni, milyen a vízadó réteg minősége, illetve mennyi vízre van szükség.

A kútfúrás első lépése az engedélyeztetés. Még mielőtt bármibe belefognánk, szükség van a megfelelő engedélyek beszerzésére. Ha a felhasznált vízmennyiség nem haladja meg az évi 500 köbméternyit, akkor a helyi önkormányzatnál lebonyolítható ez az ügymenet.

Ezután kezdődhet a kút kiépítése. Az előzetes méretezés során kijelölik a kút helyét és meghatározzák a méretét, a talaj minőségét, a kút funkcióját és a vízadó réteg szemcseszerkezetét figyelembevéve.

Ezt követően kerül sor magára a kútfúrásra, amit minden esetben bízzunk tapasztalt szakemberre, hiszen a kontár módon készült kutak egy idő után használhatatlanná válnak.

Ha kész a fúrás, szükség van még egy tisztítószivattyúzásra, majd pedig egy próbaszivattyúzásra. Az üzemi vízszint meghatározása az utolsó lépések egyike, ami segít eldönteni, hogy milyen szivattyú kerülhet a kútba. Végül a kész kútban a tisztítást követően, szakszerű szivattyúzással ki lehet alakítani a természetes szűrővázat és meg lehet kezdeni a víztermelést.

Kútfúrásra van szüksége? Keressen minket bizalommal!

Bemutatóterem

Bemutatóterem

VÍZGÉPÉSZETI BEMUTATÓTEREM

Széles választékkal, feltöltött árukészlettel, kényelmes parkolási lehetőséggel várjuk az alábbi címen:

1039 Budapest, Batthyány u. 35/A.
(Külső-Szentendrei úton, szemben az AQUALING Medenceáruházzal)